Innovatief, flexibel en onderhoudsvrij

ViePlus is een uiterst innovatief product. Zowel voor het bedieningsconcept, de functies van het systeem als op technisch gebied zijn zeer innovatieve concepten gebruikt. Dit resulteert in een zeer flexibel systeem dat nagenoeg onderhoudsvrij is.

Het bedieningsconcept is gebaseerd op een aanraakscherm waarbij alle functies bedienbaar zijn zonder gebruik te maken van een muis of toetsenbord. De navigatie binnen de toepassing is uiterst eenvoudig gehouden om verwarring bij de gebruikers te voorkomen. Elk scherm beschikt over een “terug knop” waardoor de gebruiker vanuit elke situatie weer eenvoudig op het beginscherm terug kan komen. De praktijk leert dat dit ook bij zeer onervaren gebruikers de angst om het scherm te bedienen snel wegneemt.

Het aanraakscherm beschikt niet over een muis en toetsenbord, maar ook niet over een harde schijf of een ventilator (passieve koeling). Met andere woorden, er zitten geen bewegende delen in het systeem die kapot kunnen gaan of herrie kunnen maken. Het besturingssysteem staat op een usb stick die alleen te lezen is door het systeem. Het feit dat er geen informatie op kan worden weggeschreven zorgt voor een zeer stabiel systeem. Er zijn geen updates en geen antivirus software nodig en het systeem komt bij een herstart altijd terug in de oude staat.

Ook dit draagt bij aan het wegnemen van eventuele angst om het systeem te bedienen. De gebruiker hoeft, als hij het even niet meer weet alleen de “terug knop” aan te raken of de aan / uit knop in te drukken.

De complete inhoud van de ViePlus toepassing komt via het internet. Er kunnen dus geen gegevens verloren gaan en alle wijzigingen zijn direct na het aanbrengen beschikbaar voor de gebruiker. Als één van de kinderen bijvoorbeeld, thuis zittend achter de eigen PC, een nieuwe contactpersoon toevoegt dan is deze direct beschikbaar in de toepassing van de gebruiker.

Dit alles zorgt voor een zeer lage noodzaak tot onderhoud van het systeem. De aanraakschermen zijn voorzien van een twee jarige garantie van de producent (pickup & return). Het vervangen van het scherm is een kwestie van een nieuw scherm neerzetten, de usb stick plaatsen en de gebruiker kan weer verder.

Het systeem is zeer flexibel en kan gemakkelijk aangepast worden aan de situatie waarin de gebruiker verkeert. Woont de gebruiker nog zelfstandig en zijn er geen aanvullende functies nodig, dan wordt de functionaliteit geboden gericht op welzijn en comfort en ondersteunt het systeem optimaal de communicatie functies met familie en de maatschappij.

Komen er zorgaspecten om de hoek kijken, dan zijn deze welzijn- en comfort functies uit te breiden bijvoorbeeld met de mogelijkheid contact op te nemen met een zorginstelling, hulp bij het innemen van medicatie of zelfs koppelingen met domotica en alarmering.

Als de gebruiker in een woon-zorgcomplex, aanleunwoning of een instelling woont kunnen naast bovenstaande functies ook service concepten van de instelling worden meegenomen (bv. een activiteitenprogramma, instructies, maaltijdenservice etc.)

Het aanraakscherm kan worden meegenomen naar nieuwe woonsituaties maar ook tijdens bijvoorbeeld ziekenhuisopnames. De meeste ziekenhuizen bieden een internetverbinding op de kamer waardoor de sociale contacten kunnen worden voortgezet.

Aanvullende gegevens