Plezier hebben en contact houden met de maatschappij

Zelf actief bezig zijn of het kunnen deelnemen aan activiteiten draagt bij aan ons gevoel van welbevinden. Ook op dit gebied biedt ViePlus vele mogelijkheden. Zo is er een spelletje beschikbaar, kunnen foto’s worden bekeken die door kinderen, vrienden of familie worden gepubliceerd via Picasa Web Album, kan men muziek beluisteren en websites bekijken. En dat alles met de vertrouwde eenvoudige bediening van ViePlus.

In de nabije toekomst zullen nog vele uitbreidingen op dit gebied volgen. Denk daarbij aan spelletjes met anderen via het Internet (bridgen, klaverjassen, een-en-dertigen, dammen, schaken, etc.). Dat betekent dat u uw kaartavondjes kunt voortzetten, ook als u aan huis of bed bent gebonden. Het ViePlus scherm dient als speeltafel, een geluidsverbinding met alle spelers zorgt voor het praatje bij het kaartje.

Verder wordt het mogelijk kerkdiensten te volgen.

Daarnaast zal ViePlus een community inrichten waarbij het mogelijk wordt in contact te komen met gelijkgestemden. Te denken valt aan mensen met gelijke interesses en hobby’s. Na het invullen van de interessegebieden zal ViePlus met voorstellen komen van mogelijke contacten. Deze kunnen dan via de normale contactfunctie van ViePlus worden benaderd. De community zal ook initiatieven zoals buurthulp ondersteunen. Dit soort initiatieven brengt hulpvragenden en hulpverleners in de buurt met elkaar in contact. Dan moet je denken aan beantwoorden van vragen, regelen van korte autoritjes en hulp bij boodschappen.

Aanvullende gegevens