Direct contact met familie, vrienden en zorg erg gemakkelijk

Aanraken is contact maken,
zo eenvoudig is het!

Communicatie laat je deel uitmaken van de wereld om je heen. Het hebben van contact met anderen is voor de mens een basisbehoefte. Een behoefte die de één meer nodig heeft dan de ander om goed te kunnen functioneren en zich prettig te voelen. Zonder contact kunnen we echter geen van allen. Als met het ouder worden de mobiliteit afneemt merken we vaak pas hoe belangrijk het hebben van contact is.

Niet iedere wijze van in contact staan met elkaar is hetzelfde. Neem bijvoorbeeld het traditionele bellen; je hoort elkaar wel, maar je kunt elkaar niet zien. Om het contact tussen u en de ander weer “zichtbaar en tastbaar” te maken, biedt ViePlus een kwalitatief uitstekende beeld- en geluidsverbinding. Door eenvoudigweg de foto van een contactpersoon op het scherm aan te raken wordt er contact opgenomen met kinderen, vrienden of een zorginstelling. Hiervoor maakt ViePlus onderhuids gebruik van Internet en Skype™, het meest gebruikte programma voor beeld-beeld communicatie via Internet.

Het gebruik van de ViePlus toepassing is zo eenvoudig dat kennis of ervaring met een PC of het Internet beslist niet noodzakelijk zijn. Door het gebruik van een aanraakscherm zijn muis en toetsenbord overbodig.

Op deze manier kan eenvoudig contact opgenomen worden wanneer dit nodig is, maar ook voor een praatje, als men zich alleen voelt of onveilig. Dat maakt het leven gemakkelijker, veiliger en plezieriger.

Omgekeerd kunnen kinderen, vrienden en familie contact opnemen met de gebruiker. Zij hoeven daarvoor niet zelf een ViePlus systeem te hebben. Zij kunnen direct gebruik maken van Skype™ op hun eigen PC.

Doordat u de ander kunt zien bent u ook beter in staat te helpen of hulp in te roepen indien dit nodig is. Probeer het maar eens, u zult zien dat een Skype™ gesprek veel prettiger verloopt dan een normaal telefoongesprek. (Wilt u meer weten over deze contact functie klik hier.)

Aanvullende gegevens